Amikor már az ember azt hinné,hogy mindent látott már,egyre furcsább dolgok látnak napvilágot innen-onnan... Sok hasonló témájú hobby van: Vasútmodellezés,távirányítós autó,repülő "fabrikálása",és ki tudja még milyen más csodakütyüké,amibe rengeteg pénzt "ölhetünk" bele... Ezekről olvashatsz most "bővebben"...

 

Valamelyik nap itthon nézegettem az újságot,és abban a gyűjtők számára kiadott egy TT (méretarányú vasútmodell) ritkaságról volt szó... De amikor végére értem a cikknek,szinte égnek meredt a hajam az árától! (230 Euro,átszámítva 65 ezer FT!) Korábban ilyen szép vasútmodell "gyűjteményem" is volt. (Amit persze a jóságos kissebbik unokatesóm,jócskán leamortizált,irigy volt,mert az anyja nem vett neki ilyen játékot...(Gondolom ha neki sincs,másnak se legyen alapon...) Komolyan gondolkodóba estem emiatt,ki az aki ennyit kiad valamiért? (Sok ilyen ember létezik a modellezők,illetve nagyobb gyűjtők körében...) Ennyit még egy autómodellért sem adnék ki,mert NEM ejtettek a fejemre! Fórumokon,üzletekben be-bepróbálkoznak a hasznot leső "Nepperek",mások naívságára támaszkodva,mondván csak ő tudja beszerezni neked ennyiért... Távirányítós dolgok... Kezdjük egy műanyag autósszettel,amit ha megununk,kemény "bagóért" vásárolhatunk rá body kit-eket,felspécizett kerekeket,ablakokat,szpojlereket,amiket saját kezűleg is festhetünk,ezzel tuningolva járgányunk kinézetét...(Ennek 8000-15000 FT közöt mozoghat az ára...) Ha netán versenyre jár vele a tulaj,össze is törheti,amit megintcsak iszonyatos összegek árán javítathatnak ki... Térjünk röviden át a fotózásra: Ha valaki ügyesebb ebben a témában,már vehet magának az ember egy fényképezőgépet,aminek árai lehetnek: 20000-500000,vagy akár 1000000 FT is,és akkor nem ejtettünk szót a kiegészítőkről: Optikák,álványok,lámpák,memóriakártyák,"védőeszközök" (Táska,vízálló burkolat.)... Sporteszközök: Bicikli,gördeszka,síléc,tenisz,golf,gokart,STB-STB,sorolhatnám sokáig... Nézzük az érem másik oldalát... Mondjuk,még mindíg jobb eladható "értékekre" költeni a pénzünket,mint egészségtelen dolgokra... (Itt értem: Ital,cigaretta,petárda,ami ugye csak pár másodperc "örömöt" csinál,míg az előbb felsorolt hobbykban éveken át gyönyörködhetünk,és időtálló szépséget kap az ember ezért...) Bevallom: Jómagam józan vagyok,inkább továbbra is olcsó szép "tucatárut" gyűjtök,ami belefér még a keretbe,ilyen például: Saját modellgyűjteményem is,ér annyit,mint a bolti áron eladottak... (Egy idő után abbahagyom,ha már kezemben lesznek az álommodellek,amire "pályázok" még...) Lényeg a lényeg: Senkit nem fogok "piszkálni",mert havi 100000 FT-t pumpál hobbyjába,egy-egy "kiszemelt" darabért,mert komoly gyűjtő... Kívánom: minden kedves "kolléga" érezze jól magát kedvenc időtöltésével élete végéig!  :)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása