Kirándulás Bécsben....

 2012.11.07. 09:20

Számomra igen érdekes blogbejegyzést találtam a neten még 2010-ben,amiből kiderült hogy minden év október végén (Általában!) karácsony előtti autómodell,és játékvásárt tartanak,ahol viszonylag elég olcsón vásárolhatunk az importőrtől,vagy a gyártótól... (Köszönet a Totalcar-os Srácoknak az infóért!) Idén két álmom vált valóra ezzel az utazással Bécsbe...  Most erről tudhatsz meg többet...

 

2008-ban mutatkozott be az osztrák vasút új,és gyors szolgáltatása a Railjet,amit már korábban is ki akartam próbálni... (Magyarország-Ausztria között... Anyum meg Bécsbe szeretett volna már körülnézni,amit eleinte a MÁV Nosztalgia KFT. jóvoltából meg is valósítottunk...) Így a "tudás" hatalmában megbeszéltük,hogy Railjettel kimegyünk a Modellbau Messe-re... (Magyarul helyesen Modellbáu Messzére...) Másnap hajnalban indult vonatunk a Keleti pu-ról,és viszonylag elég hamar kiértünk a Westbahnhofra,ahol bekaptunk egy kis madárlátta hazait,majd irány a Prater (Helyesen: Práter...),mert itt van az uticélunk... A belépőjegyek érvényesítése után,végre megkezdődhetett a "vadászat",némi sikerrel egybeöltve akadt a horgomra néhány szép modell,amiket kerestem... (A standnál úgy gyülekeztek az emberek,mint dögkeselyű a prédára,hogy vásárolhassanak...) Ilyen a Vissza a jövőbe című film "legendás" időgépe a Delorean,vagy egy Aston Martin (Amit többnyire a James Bond filmekből ismerünk,de az újabb fajtákból...),vagy a legendás Mercedes-Benz W196 (1954-es Ezüstnyíl. Egyszer ezt is taglalni fogom miért hívják így...),Auto Union Typ D,vagyis Audi versenyautót (1938-as.),Honda CR-X-et,Cortina MK I. (1964-es.),és a legfiatalabb Ford Shelby Cobra koncepció autóját,amit ha jól tudom még nem adtak tucatgyártásba az "eredeti méretben",és utóbbiak limitált szériásak,vagyis nem lesz minden gyűjtőnek ilyen a tulajdonában... Ott helyben a "kiállítás" területén láttunk ilyen-olyan étel,és "italboltot",ahol ismét kerestünk valamit,amivel hasunkat kényeztethetjük,és meglepő módon akkora bécsi fánkra bukkantunk,hogy csak na! (Átszámítva 600 FT-ba került,de jócskán megérte,mert itthon Magyarországon a méretéből kifolyólag négy kisebb fánk jött volna ki...) Fotóztam-videóztam a bécsi metrót,majd szép lassan "visszacsorogtunk" a pályaudvarra még nézelődni ezt,azt,karácsonyra csokit,továbbá kaptam egy "nyomimikulást",amit út közben sikerült valahogy szegényt kilapítani! :(  (Mint itthon kiderült...) Hazautunkon igen élénken mutogatta a mozdony vezére az érdekesebbnél-érdekesebb infókat,ami "odaszögezett a kihelyezett monitorhoz",mert hol 120,140,160 KM/órával "repült" a Railjet,vagy virtuális térképen éppen hol járunk... Sikerült levideóznom az épülő bécsi főpályaudvart (Wien Hauptbahnhof.),ami a régi Südbahnhof helyére kerül,és Wien Meidling-nél az ott félreállított,Sissy mozdonyok egy részét,amit most ezzel a bejegyzéssel együtt publikálok,illetve meg is tekinthetnek Kedves Olvasóim...  :)

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása