Az elmúlt évtizedek udvarlási szokásairól fogok írni,hogyan jöttek össze annak idején a "párok"... Érdekességek is akadnak majd bőven! ;)

 

  

 

Hercegnők,császárnék,grófok,királyok idejében,még "társadalmi" eseményeken vettek részt,ahol ha a "kiszemelt" úriember felvette a véletlenül szándékosan ledobott zsebkendőt,már házasságkötés követte... Tyű! Vannak ennél mások számára igen furcsa "népi szokások" néhány országban. Araboknál,mohamedán,és muzulmán térségekban még úgy van,hogy el kell takarni kendővel a hajadonok arcát,és csadorban járkálni... Csak az esküvő napján láthatják egymást a fiatalok... Vannak olyan "eldugott" földrészek,ahol különböző törzsek élnek egymás mellett,együtt,és ha "házasodni" szeretnének kecskéket ajánlanak egy nőért a családnak... (Sivatagban pedig tevéket...) Dédnagymamáinknak,dédnagyapáinknak néha csak az elrendezett kapcsolat jutott 50 évvel ezelőtt... Anyáink,apáink,pedig iskolákban,KISZ táborokban,egyéb sporteseményeken,vagy házibulikon jöttek össze,amiből lehet,hogy téged "hozott meg a gólya" kilenc hónap után... Disco 20,30 éve nagy teret hódított "magának" flörtölők terén,amiből talán sikeres párkapcsolatok jöttek létre... (Mostanság inkább csak az egyéjszakás kalandorok,vagy a sexre éhes "ártatlan nézésű" édes lotyók járnak ide szórakozni... (Tisztelet a kivételnek! Mai pumpum zenéjük pedig egyenesen pocsék!) Még szerencse hogy a mai világban a lányok választanak,mi pasik általában ezt észrevéve udvarlunk nekik,persze csak ha tetszik nekünk a "kiszemelt" hölgy... (Már nem a drágalátos szülők,azzal hogy "kiszemeltem" ezt a "jó party-t" a gyermekemnek...Elavult dolog már ez! Olyan lányra meg fittyet se hányunk,aki nem felel meg az elvárásainknak...) Szabad országban "élünk",ahol bárkihez odamehetünk,ha elég bátrak vagyunk... Újabb ismerkedős helyek lettek a tömegközlekedési eszközök,mivel az ember néhány percig akaratlanul is össze van zárva helyesebbnél-helyesebb csajokkal,pasikkal,akik ha elég rámenősek,az ő "nyereményük" egy telefonszám... Bármi "összehozhatja" manapság a normális szingli fiatalokat,ilyen például az érdeklődési körüknek megfelelő klubok,táncházak,"konyhai tanfolyamok",rajziskolák,egyéb szakkörök,aminek utánanézhetünk az internet segítségével,vagy újságokban,illetve faliújságokra "felrakott" hirdetésekből tájékozódhatunk...(Még mindíg jobb,mint az internetes társkeresők,mert nemrég hallottam a híradóból,hogy egy hapi regisztrált,majd amelyik hölggyel "összejött" később kirabolta... Ezért nem is akarom ebben a bejegyzésben ajánlani az ilyen ismerkedési formát...) Végre új korszak vette kezdetét,gondolom újabb 200 év elteltével a fiatalabb generációk is jót mulatnak a mi elavult udvarlási szokásainkon,ezek ismét újabb,és újabb szokásokat "szülnek" majd...

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása